سالم کالا
 
RSS

وبلاگ

آشپزی با دانه ی کینوا

     

روش پخت کینوا

پخت کینوا بسیار آسان است :

۱) آب یا آب گوشت یا آب مرغ را به ماهیتابه اضافه می کنیم تا گرم شود.

۲) نسبت ۲ به ۱ آب یا آب گوشت یا آب مرغ و کینوا اضافه کنید یا ۱ فنجان کینوا به ۲ فنجان آب یا آب گوشت یا آب مرغ اضافه می کنید.

۳) زمانی که آب شما شروع به جوشیدن کرد کینوا را اضافه کنید و حرارت را کم کنید و به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه صبر کنید و با چنگال کینوا را هم بزنید.
 
کینوا-ارگانیک-لاغری- صبحانه ای برای لاغری با کینوا
صبحانه ای برای لاغری با کینوا
 
مواد لازم : 
کینوا ……………. ۱ فنجان
شیر ……………. ۲ فنجان
عسل ………….. ۲ قاشق غذاخوری
موز خرد شده ……………۲ عدد
شاتوت …………………..به مقدار لازم

دارچین …………………..به مقدار لازم


طرز تهیه : 
شیر را همراه کینوا به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید. عسل و دارچین را به آن اضافه کنید و حدود ۱۰ -۸ دقیقه صبر کنید در آخر با موز و شاتوت تزیین و میل کنید.
 
کینوا-ارگانیک-صبحانه- صبحانه سیب دارچینی و کینوا
صبحانه سیب دارچینی و کینوا
 
مواد لازم : 
کینوا پخته شده ………… سه چهارم پیمانه
سیب خرد شده …………۱ عدد
بادام ………….. یک چهارم پیمانه
شیر………….. سه چهارم پیمانه

دارچین …….. یک دوم قاشق چایخوری


طرز تهیه :
کینوا، سیب و شیر را با همدیگر مخلوط می کنیم، سپس با دارچین طعم دار می کنیم.
 
 

سوپ ورمیشل-کینوا سفید-ارگانیک- سوپ ورمیشل و کینوا

سوپ ورمیشل و کینوا

مواد لازم : 

پیاز …….. ۱ عدد
کینوا پخته نشده ……. ۱پیمانه
سس سویا …….. ۳ قاشق غذا خوری
فلفل قرمز …….. ۱/۴ قاشق چای خوری
رشته سوپی …… ۱ لیوان
گوجه فرنگی ……. ۳ عدد
تخم کتان بو داده طلایی ………… ۳ قاشق غذا خوری
آب گوشت ……. ۲ لیوان
روغن زیتون ……… به میزان لازم

نمک ……….. به میزان لازم


طرز تهیه : 

ابتدا در درون قابلمه ای مناسب مقداری روغن زیتون بریزید ، سپس بر روی شعله گاز قرار دهید وقتی که روغن زیتون داغ شد پیاز و سیر خرد شده را در درون قابلمه تفت دهید. گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید و در درون قابلمه اضافه کنید و بعد از این که گوجه فرنگی ها سرخ شدند فلفل قرمز ، سس سویا و تخم کتان بو داده طلایی را به مواد سوپ اضافه کنید و این مواد را نیز تفت دهید. آب گوشت را به همراه ۲ لیوان آب و کینوا به مواد سوپ اضافه کنید و حرارت گاز را ملایم کنید و درب قابلمه را ببندید تا سوپ با حرارت ملایم پخته شود سپس رشته سوپی را به سوپ ورمیشل اضافه کنید. بعد از اینکه رشته نرم شد و سوپ به خوبی لعاب انداخت می توانید آن را سرو کنید.
 

جو دوسر-کینوا سه رنگ-سوپ- سوپ جو دوسر و کینوا

سوپ جو دوسر و کینوا

مواد لازم :

مرغ ……… نصف سینه
کینوا پخته نشده …….. ۲ پیمانه
جو دوسر پرک ……….. ۶۰۰ گرم
قارچ …….. ۱۵۰ گرم
هویج ……… ۱ عدد
شیر ……. ۳ لیوان
پیاز ……. ۲ عدد
فلفل ……. به میزان لازم
نمک و آبلیمو ……. به میزان لازم

جعفری خرد شده ….. به میزان لازم


طرز تهیه :
ابتدا مرغ را با مقداری آب و پیاز بر روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا مرغ به خوبی پخته شود. بعد از این که سینه مرغ به خوبی پخته شد جو دوسر را با آب مرغ در قابلمه ای مناسب قرار دهید و قابلمه را بر روی حرارت گاز قرار دهید . سینه مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و به جو دوسر پرک اضافه کنید. سپس هویج را رنده کنید و به مخلوط مرغ و جو دوسر اضافه کنید. بعد از اینکه هویج پخته شد شیر را به تدریج به سوپ اضافه کنید. بعد از این که شیر مقداری غلیظ شد و هویج به طور کامل پخته شد کینوا را اضافه کنید. در درون ظرفی مناسب پیاز را تفت دهید و دو قاشق آبلیمو به قارچ های خرد شده اضافه کنید و بعد از این که پیاز ها کمی نرم شدند قارچ را به پیاز ها اضافه کنید. وقتی که قارچ به همراه پیاز کمی تفت خورد مخلوط قارچ و پیاز را به سوپ جو دوسر اضافه کنید. بعد از اینکه سوپ به غلظت مناسب رسید به آن نمک و فلفل اضافه کنید و زیر شعله گاز را کم کنید. در ظرفی مناسب سوپ را ریخته و سرو کنید. می توانید این سوپ خوشمزه را با جعفری خرد شده به زیبایی تزیین کنید.
 

کینوا دارای دو برابر پروتئین بیشتر نسبت به برنج و جو می باشد. همچنین دارای منبع خوبی از کلسیم، منیزیم و منگنز است. همچنین دارای مقدار قابل توجهی از ویتامین B و ویتامین E و فیبرها می باشد. دارای طعم خوشمزه ایی است.

 

کینوا-ترگانیک-سالاد رژیمی- سالاد رژیمی و ساده کینوا

 سالاد رژیمی و ساده کینوا

مواد لازم :
کینوا پخته شده ….. ۱ فنجان
روغن زیتون …. یک سوم فنجان
سرکه قرمز …. ۲ قاشق غذاخوری
موسیر خرد شده …… یک و نیم فنجان
نمک …… یک چهارم قاشق چایخوری
فلفل سیاه ….. یک چهارم قاشق چایخوری
گوجه فرنگی خرد شده ….. ۲ فنجان
خیار خرد شده … یک دوم فنجان
نعناع خرد شده … ۳ قاشق غذاخوری
پونه خرد شده …. ۱ قاشق غذاخوری
نخود پخته شده ….. ۱ فنجان
پنیر فتا …. یک دوم فنجان

لیمو خرد شده …. ۴ تکه


طرز تهیه :
کینوا پخته شده و تمامی مواد ذکر شده را با یکدیگر به خوبی مخلوط کنید و سالاد را سرو کنید.
 

کینوا-ارگانیک-سالاد تبولی- سالاد تبولی با کینوا

سالاد تبولی با کینوا

مواد لازم : (۱۰-۸ نفر) (زمان ۲۰ دقیقه) 
کینوا پخته ……………… ۴ فنجان
گوجه فرنگی خرد شده …….. ۲ فنجان
پیاز خرد شده ………………. ۱ فنجان
خیار خرد شده …………….. ۱ عدد
فلفل رنگی …………………. ۱ عدد
جعفری خرد شده …………. ۲ فنجان
نعناع خرد شده ……….. یک چهارم فنجان
لیمو ……………………. ۱ عدد
روغن زیتون …………….. سه چهارم فنجان

نمک …………………… به میزان لازم


طرز تهیه : 
کینوا پخته شده را در دمای اتاق خنک کنید. تمامی سزیجات خردشده را به کینوا اضافه و مخلوط کنید .سپس آب لیمو و روغن زیتون را به آن اضافه کنید. در آخر به میزان دلخواه نمک اضافه کنید.
 

کینوا-ارگانیک-سالاد مکزیکی- سالاد مکزیکی با کینوا

سالاد مکزیکی با کینوا

مواد لازم :

کینوا …………….. دو سوم پیمانه
آب مرغ یا آب گوشت………. سه دوم پیمانه
لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز…….. یک پیمانه
ذرت پخته شده…………….. دو سوم پیمانه
خیار………………………… سه عدد
پیاز………………………….. یک عدد

فلفل قرمز دلمه ای……….. ۱عدد

تهیه سس:

روغن زیتون…………….. ۳قاشق غذا خوری
آب لیمو………………… ۲ قاشق غذا خوری

نمک و فلفل…………… به میزان لازم


طرز تهیه :

کینوا را در آب مرغ به مدت ۱۵ دقیقه کامل بپزید تا آب کاملا تبخیر و کینوا کاملا پخته شود.بعد از خنک شدن، کینوا و تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و بر حسب سلیقه می توانید پنیر فتا یا پارمیزان یا چدار را اضافه کنید.
 
دلمه-کینوا-ارگانیک- دلمه گوجه فرنگی با کینوا
دلمه گوجه فرنگی با کینوا
 
مواد لازم :
کینوا …. ۴۰۰ گرم
گوجه فرنگی …. ۱عدد
نمک …… یک دوم قاشق چایخوری
پیاز کوچک …. ۴ عدد
سیر …. ۲ حبه
روغن زیتون … ۲ قاشق چایخوری
پنیر پارمزان …. ۲ قاشق غذاخوری
کیپر … ۲ قاشق غذاخوری
بادام …. ۲ قاشق غذاخوری
جعفری …. به مقدار لازم

کشمش ….. ۳۰گرم


طرز تهیه :
فر را از قبل در دمای ۱۸۰ درجه گرم می کنیم.سیر و پیاز را خرد کنید.داخل گوجه فرنگی را خالی کرده و کنار بگذارید.پیاز،سیر، جعفری،کیپر،بادام و کشمش رادر روغن زیتون تفت دهید. کینوا را به مخلوط اضافه کنید و در آخر مواد را داخل گوجه فرنگی ها بریزید و روی آن را با پنیر پارمزان پر کنید و به مدت ۱۵ دقیقه داخل فر قرار دهید.
 

 سال ۲۰۱۳ از سوی سازمان بهداشت جهانی FAO به عنوان “سال جهانی کینوا” نام گذاری شد.

 
برگر لذیذ-کینوا-ارگانیک- کینوا برگر
کینوا برگر
 
مواد لازم :
کینوا ….. یک سوم فنجان
روغن زیتون …. یک چهارم قاشق چایخوری
پیاز خرد شده … سه چهارم فنجان
هویج خرد شده …. یک دوم فنجان
سیر خرد شده …. ۳ حبه
آب ….. سه چهارم فنجان
پودر سوخاری …. یک دوم فنجان
نمک … یک دوم قاشق چایخوری
فلفل سیاه …. یک دوم قاشق چایخوری
کنسرو نخود … ۱ ونیم فنجان
تخم مرغ … ۱ عدد
سس تند قرمز …. ۲ قاشق غذاخوری
نان همبرگر ….۴عدد
کاهو … به مقدار لازم

گوجه فرنگی خرد شده … به مقدار لازم


طرز تهیه :
روی حرارت ملایم آب و کینوا را با ۲ قاشق چایخوری روغن اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه منتظر بمانید تا آب کاملا جذب و کینوا بپزد.سپس پیاز،سیر و هویج را اضافه کنید تا کاملا تمامی مواد بپزد.مخلوط کینوا ،نمک و فلفل و تخم مرغ را مخلوط کنید و به شکل توپ دربیاورید سپس به آن پودر سوخاری بزنید.داخل ماهیتابه به مدت ۵ دقیقه مخلوط کینوا را تفت دهید.برای سرو آن با سس ،کاهو و گوجه فرنگی در نان همبرگر قرار داده و بنابر سلیقه خود سرو نمایید.
 

عدسی-کینوا-ارگانیک- طرز تهیه عدسی با کینوا

طرز تهیه عدسی با کینوا

مواد لازم : 

پیاز……..۲عدد
عدس ……… ۲ پیمانه
سیب زمینی کوچک …… ۲ عدد
رب گوجه فرنگی …….. ۲ قاشق غذاخوری
نمک دریا ……… به میزان لازم
زرد چوبه و فلفل ……… به میزان لازم
روغن زیتون …….. ۲ قاشق غذا خوری

کینوا پخته شده ……. ۲ پیمانه


طرز تهیه : 

در طرز تهیه عدسی ابتدا عدس را از شب قبل شسته و به همراه مقداری آب در ظرف مناسبی بریزید تا گاز عدس ها به طور کامل گرفته شود و توجه کنید که حتما آب عدس را در چند مرحله عوض کنید. سپس در قابلمه ای مناسب عدس را به همراه سیب زمینی و مقداری آب ریخته (توجه داشته باشید که سیب زمینی را خرد نکنید و به صورت کامل در قابلمه بیندازید) سپس حرارت گاز را زیاد کرده تا آب به دمای جوش برسد و بعد از رسیدن آب به دمای جوش حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا به خوبی عدس و سیب زمینی پخته شوند. در تابه ای مناسب مقداری روغن زیتون ریخته و بعد از داغ شدن روغن پیازها را که از قبل خرد کرده اید به تابه اضافه کنید. بعد از اینکه پیازها به خوبی سرخ شدند رب گوجه فرنگی و ادویه های ذکر شده را به پیازها اضافه کنید بعد از اینکه رب به خوبی تفت خورد زیر تابه را خاموش کنید.

بعد از اینکه سیب زمینی و عدس به طور کامل پخته شدند سیب زمینی را از درون قابلمه خارج کنید و آن را بکوبید تا له شود و بعد دوباره سیب زمینی له شده را به قابلمه اضافه کنید سپس مخلوط پیاز و رب گوجه فرنگی سرخ شده و کینوا را به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بسته و بر روی گاز با حرارت کم بگذارید تا به خوبی پیاز ، رب و کینوا با عدس ها مخلوط شوند و به اصطلاح عدسی به خوبی جا بیفتد.توجه کنید که عدسی نباید بسیار غلیظ و یا بسیار آبکی باشد.
 

عدس پلو-کینوا-ارگانیک- طرز تهیه عدس پلو با کینوا

طرز تهیه عدس پلو با کینوا

مواد لازم : 

عدس …………. ۱ پیمانه
برنج ……………. ۲ پیمانه
کینوا پخته نشده ………… ۱ پیمانه
کشمش ………….. ۱ پیمانه
زعفران ………….. ۱/۴ قاشق چایخوری
نمک دریا …………….. به میزان لازم
کره …………….. یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ……….. به میزان لازم

زردچوبه ………….. به میزان لازم


طرز تهیه : 
برنج را در ظرف مناسبی همراه نمک به مدت ۱ ساعت خیس کنید. عدس را در ظرفی دیگر همراه آب خیس کنید و کنار بگذارید. بعد از گذشت نیم ساعت عدس را درون قابلمه روی حرارت متوسط بگذارید تا بپزد و در اواخر پخت عدس، کمی نمک دریا به آن اضافه کنید.عدس بعد از اینکه کامل پخته شد آبکش کنید. قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید برنج و کینوا را داخل آب ریخته و کمی زردچوبه و زعفران جهت طعم دار کردن به آنها اضافه کنید. بعد از ۱۰ دقیقه عدس ها را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید سپس تمامی مواد را آبکش کنید. در آخر قابلمه را روی حرارت گاز قرار داده و ته دیگ مورد نظرتان را در کف قابلمه قرار دهید، سپس مخلوط برنج، عدس و کینوا را داخل قابلمه ریخته و با کمک دمکنی بپوشانید و اجازه دهید تا برنج و کینوا به خوبی بپزند. تابه را روی حرارت گاز با شعله ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود سپس کشمش های خیس خورده را در آبکش بریزید و به کره اضافه کنید و کشمش ها را کمی تفت دهید تا رنگ آن ها کمی تغییر کند. برای سرو غذا عدس پلو را بکشید و با کشمش تزیین کنید.
 

قورمه سبزی-کینوا-ارگانیک- طرز تهیه قورمه سبزی با کینوا

طرز تهیه قورمه سبزی با کینوا

مواد لازم : 

گوشت گوسفند خورشی …….. ۲ عدد
لوبیا قرمز ………. ۳ قاشق غذاخوری
سبزی قورمه سبزی …….. ۱ کیلو گرم
کینوا پخته نشده ……….. ۱ پیمانه
گرد لیمو …… ۱ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی ……… ۴ عدد
نمک ………….. به میزان لازم
فلفل ………….. به میزان لازم
پیاز ………….. ۱ عدد

روغن زیتون ………… ۲ فنجان


طرز تهیه :
ابتدا لوبیا را پاک کنید و بشویید سپس لوبیا را به همراه ۵ لیوان آب در قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا لوبیا به خوبی پخته شود. سبزی قورمه خرد شده را به همراه ۱ فنجان روغن به خوبی سرخ کنید. سپس گوشت به همراه سبزی و پیاز سرخ شده به لوبیا اضافه کنید. لیمو عمانی ها را با کمک چنگال سوراخ کنید و همراه گرد لیمو به خورش بیفزایید و در آخر کینوا را به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید . حرارت گاز را روی شعله ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا خورش قورمه سبزی به مدت ۲ ساعت دیگر بپزد تا به خوبی جا بیفتد.

 Salemkala.ir

درباره ی چای سیاه

   پژوهشهای پیرامون چای سیاه
در ذیل، نتایج تحقیقات پیرامون چای سیاه را میخوانید. از آنجائی که زوبین چای 100% سالم و طبیعی – ارگانیک – است، ما هم در تهیه و تولید چای سیاه از این تحقیقات بهره میبریم.

خواص چای سیاه 
چای سیاه که پراستفاده ترین چای در دنیای غرب است، در واقع همان چای سبز است که برگهایش را بیشتر خشک میکنند، و این کار باعث میشود طعم و رنگ آن تغییر کند. از آنجائی که چای سیاه را به میزان بیشتری تخمیر و اکسیده میکنند، برگ آن هم تیره میشود و آن عطر معروف خود را میگیرد. به محض اینکه طعم و عطر چای به میزان لازم ارتقاء پیدا کرد، فرایند اکسیداسیون را متوقف میکنند. پس از آن برگها را در اندازههای مختلف خرد میکنند و دسته بندی هم طبق اندازۀ آنها صورت میگیرد.



چای سیاه در واقع پایهای است که انواع مختلف چای را از آن میگیرند. خوشبختانه چای علاوه بر اینکه نوشیدنی لذتبخشی است، برای سلامتی هم مفید است.
مطالعات اخیر که در نشریات پیشگام پزشکی بهچاپ رسیدهاند مؤید آن است که چای سیاه قوتبخش قلب، باعث جلوگیری از سرطان، چربی سوز، محرک سیستم ایمنی، و تسکین دهندۀ آرتروز است، ضمن اینکه با ویروس میجنگد و کلسترول زدا هم هست. همۀ اینها برای بوتۀ کوچکی که آنرا داخل مقدار کمی آب داغ بریزند، بد نیست!
جان وایزبرگر که محقق بنیاد سلامت آمریکاست میگوید: "چای بهعنوان نوشیدنیای که بیشترین تأثیر را روی سلامت دارد، فراتر از انتظارات علمی عمل میکند. راههائی که چای از طریق آن میتواند باعث ارتقاء سلامت شود حیرتانگیز است."


• در مطالعۀ بلندمدتی که در مؤسسۀ ملی سلامت عمومی و محیط زیست هلند انجام شد، رابطۀ بین مصرف منظم چای سیاه و کاهش خطر سکتۀ مغزی مشخص شد. پژوهشگران در این مطالعه، اطلاعات مربوط به خواص پزشکی غذاهای حاوی مقدار زیادی فالونوئید – فیتونوتریانت با خواص آنتی اکسیدان - را بررسی کردند. در غذاهای مورد مطالعه، هفتاد درصد فالونوئید دریافتی از چای سیاه بود و مابقی از میوهها و سبزیجات. این مطالعه در یک بازۀ 15 ساله روی 552 مرد انجام شد. محققان به این نتیجه رسیدند که فالونوئید داخل چای سیاه باعث کاهش LDL - کلسترول "بد" خون – میشود که میتواند منجر به حملۀ قلبی و مغزی شود. علاوه بر آن، مردهائی که بیش از 4 فنجان چای سیاه در روز مینوشند، نسبت به مردانی که فقط دو یا سه فنجان چای سیاه در روز مینوشند، به مراتب در معرض خطر کمتری برای سکتۀ مغزی هستند.




















• چای سیاه باعث حفظ شریانها میشود. نوشیدن چای سیاه باعث جلوگیری تصلب شرائین - که مرگبار است - میشود و عملکرد ضعیف سرخرگ را که میتواند باعث حملۀ قلبی و سکتۀ مغزی شود بهتر میکند. دکتر جوزف ویتا از دانشکدۀ پزشکی دانشگاه بوستون از بیماران خود خواست که یا آب بنوشند و یا در روز چهار فنجان چای سیاه مصرف کنند. عملکرد معیوب رگهای خونی (که یکی از عوامل خطرزای حملۀ قلبی و سکتۀ مغزی است) در کسانی که چای سیاه مینوشیدند، در عرض یک ماه تا حدود 50% بهبود پیدا کرد.

• چای سیاه باعث جلوگیری از رشد سرطان میشود. مدتهاست که تصور میشود چای باعث پائین آمدن خطر بروز سرطان معده، کولون (بخشی از رودۀ بزرگ)، و سرطان پستان میشود؛ البته چنین ارتباطی هنوز ثابت نشده اما امروز مطالعات آزمایشگاهی مشخص کرده که چای سیاه میتواند باعث جلوگیری از رشد سرطان شود. محققان دانشگاه روتگرز نشان دادند که ترکیبی بنام TF-2 در چای سیاه باعث میشود سلولهای سرطان کولورکتوم (قسمتی از روده) دست به "خودکشی" بزنند ضمن اینکه این ترکیب تأثیری روی سلولهای سالم ندارد.

• چای سیاه باعث فروکش کردن التهاب میشود. بنا به نتایج پژوهشی در دانشگاه روتگرز، TF-2 که نوعی ترکیب تازه کشف شدۀ ضدسرطان در چای سیاه است، ژن Cox-2 را که باعث التهاب میشود سرکوب میکند.

• چای سیاه ویروسها را میراند. آزمایشهای قبلی ثابت کرده بود که چای سیاه میتواند میکروبها را – از جمله میکروبهائی که باعث اسهال، ذاتالریه، التهاب مثانه، و عفونتهای پوستی میشوند - خنثی کند. پژوهش جدیدی هم که توسط میلتون شیفنباور از دانشگاه پـِیس انجام شده نشان میدهد که چای سیاه ویروسها، از جمله ویروس تبخال، را از فعالیت میاندازد. به گفتۀ وی وقتی چای مینوشیم به احتمال زیاد ویروسها را هم با آن از دهانمان میشوئیم.

• از خواص دیگر چای سیاه کمک به جلوگیری از پوسیدگی دندانها، کاهش میزان کلسترول، تسکین آرتروز و شاید هم کمک به سوختن چربی باشد. 

طرز دم کشیدن چای

   

روش اول

  1. یک قاشق چاي‌خوري (1گرم) چای را داخل قوری بریزید. (براي یک نفر)
  2. یک استکان کمرباریک (150 میلی‌‌‌‌‌گرم) آب جوش (100 درجه) تصفیه شده یا معدنی را داخل قوری گرم بریزید.
  3. 15-10 دقیقه بگذارید قوری در جایی که گرم نگه‌ داشته می‌شود، دم بکشد.
  4. چای را کم‌کم داخل استکان بریزید. هیچ مایعی نباید داخل قوری بماند.

روش دوم

  1. یک قاشق چاي‌خوري (1گرم) چای را داخل قوری بریزید. (براي دو نفر)
  2. چای خشک را با مقداری آب سرد در قوری بچرخانید و سپس آب سرد را خالی کنید.
  3. یک استکان کمرباریک (150 میلی‌‌‌‌‌گرم) آب جوش (100 درجه) تصفیه شده یا معدنی را داخل قوری گرم بریزید.
  4. 20-15دقیقه بگذارید قوری در جایی که گرم نگه داشته می‌شود، دم بکشد.
  5. قبل از مصرف چای ابتدا چای داخل قوری را با قاشق هم‌زده و سپس با صافی داخل استکان بریزید. طعم دلخواه را با مخلوط کردن آب جوش و چای دم‌کشیده تا دو استکان کمرباریک بدست آورید.

 Salemkala.ir

درد دل ارگانیک :گفتگو با کشاورز

 

درد دل ارگانیک یا گزارش سفر من و آقای گل آقایی روستای چنارشرقی دماوند تیر96

وقتی پای درد دل این کشاورز فداکار نشستم واقعا می خواستم خون گریه کنم. وقتی از مشکلات کاشت و داشت زمین می گفت و اینکه باچه زحمت و هزینه ای محصول سالم تولید میکنه بعد بهترین آلبالو رو کیلویی 5 تومن به بازارتجریش میفروشه و اونا کیلویی 20تومن میفروشن و بسیاری از محصولات رو دارن زیر قیمت تولید میفروشند و پارسال کلی سیب زمینی رو ریختن دور و امسال هیچکس در روستا سیب زمینی نکاشت واقعا تاسف خوردم. الان این همه خانواده اینجا هستند تشنه ی محصول سالم که سم وکود شیمیایی نخورده باشه بعد بازار ما داره بقیمت محصولات معمولی از اونها خرید میکنه. گل آقایی می گفت دیگه انگیزه مون برای تولید محصول سالم کم شده الان این سیبهای کوچک رو ببین که به کمترین قیمت ازما می خرن اگر دوتا بیل کود شیمیایی پایه درختش بریزم سه برابر میشه. لوبیا کاشتیم علف کش نزدیم پر علف هرز شده روزی 60 تومن به یه کارگر افعانی با پول سیگار و ناهارو شامش و اژانس رفت و برگشتش میدیم روزی ده متر وجین میکنه. بعد این لوبیا رو قدرش رو نمیدونند مردم. اصلا اخراش دیدم حس منفی نسبت به مردم ناسپاس داره پیدا میکنه. کلی صحبت کردم که مردم تقصیری ندارند مکانیزم صحیحی نداریم تا اعتماد کنند و الا همون گیلاس سالم و ارگانیک اگر با ده تومن بدست مون برسه همه راضی و سالم میمونند. مهم اینه که این بازار سیستم خوبی در اعتماد سازی و توزیع و فروش باید داشته باشه وانشالله موسسه ترویج محصول سالم با طرح های خود داره این مشکل رو به همت دوستان رفع میکنه. وکلی صحبتهای دیگه. اینهارونگفتم سرتون رو درد بیارم گفتم که اگر ما هوای این کشاورزان زحمتکش رو نداشته باشیم همین یه ذره محصولات سالم رو سال دیگه نخواهیم داشت. بیاییم حداقل بیست درصد سبد خرید خانواده مون رو از محصول سالم پر کنیم. ارادتمند شایسته

 کانال سبک زندگی سالم

salemclub@

salemkala.ir

safe-product.org@

شیره خرما

شیره خرما

شیره‌ها جزو مواد غذایی انرژی زا بوده و برای مواقعی که بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد، بهترین غذا محسوب می‌گردند. از جمله این شیره‌ها، شیره خرما می‌باشد.

شیره‌ی خرما همان خواص خرما را دارد. حاوی فسفر و آهن است که مصرف آن در وعده‌ی صبحانه باعث فعال شدن سلول‌های عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد می‌شود. شیره خرما، تسکین دهنده‌ی دردهای رماتیسمی و امراض شریانی و وریدی هستند.

در بسیاری از استان‌های کشورمان، از شیره خرما به جای شکر در پختن حلوا استفاده می‌کنند. همچنین خوردن «شیر برنج با شیره»، «برف با شیره»، «شیر با شیره» و «ارده با شیره» در زمستان از عادات غذایی مرسوم مردمان بسیاری از شهرها از جمله همدان، تبریز، اراک، اردبیل و... است. در این مقاله ویژگی‌ها و خواص غذایی شیره خرما به طور اختصار بیان می‌شود.

 
روش تهیه شیره خرما:

شیره‌ی خرما به دو روش صنعتی و سنتی تهیه می‌شود:

در روش صنعتی به کمک آب و اعمال حرارت، مواد جامد محلول در آب میوه‌ی کاملاً رسیده ارقام مختلف نخل خرما به نام علمی Phoenix dactylifera از خانواده Palmacea به دست می‌آید. شیره خرمای صنعتی در زمره صنایع تبدیلی خرما به شمار می‌رود.

شیره خرما همچنین به صورت سنتی از میوه خرما استحصال می‌گردد که از روی هم انباشتن خرما در محل‌های خاص نگهداری خرما حاصل شده و پس از تصفیه‌ی جزئی، بسته بندی می‌گردد.

شیره‌ی خرما همان خواص خرما را دارد. حاوی فسفر و آهن است که مصرف آن در وعده‌ی صبحانه باعث فعال شدن سلول‌های عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد می‌شود .

برای تولید شیره خرما به روش سنتی، سه شیوه وجود دارد:

1- شیوه جوشاندن (روش گرم): در این شیوه تولید، خرما در دیگ‌های سر باز قرار داده شده و به اندازه وزن میوه به آن آب اضافه می‌شود. مخلوط آب و خرما حرارت داده می‌شوند تا شیره در آب حل گردد . حرارت را تا حدی که شیره به غلظت مورد نظر برسد ادامه می‌دهند و در نهایت با قطع حرارت مخلوط را صاف نموده و شیره را در ظرف‌های پلاستیکی یا حلب‌های فلزی پر کرده و تفاله باقی مانده را نیز به مصرف دام می‌رسانند.

2- تهیه شیره در حوضچه‌های سیمانی (روش سرد): خرما را در حوضچه‌هایی که 1 الی 5/1 متر از سطح زمین بلندتر است و مخصوص عملیات شیره گیری ساخته می‌شود، می‌ریزند. خرماها در اثر نیروی وزن به هم فشار می‌آورند و شیره از سوراخی که در ته حوضچه تعبیه شده است خارج و جمع آوری می‌شود . این نوع شیره طبیعی بوده و به آن شیره خرمای طبیعی می‌گویند. حوضچه‌های سیمانی را نیز در زبان محلی مدبسه می‌نامند.

3 - تولید شیره خرما به طریقه حصیر: در برخی نواحی جنوب کشور مانند میناب، به جای حوضچه‌های سیمانی، خرما را در محفظه‌ای که از برگ خرما به صورت سبد حصیری درست شده است می‌ریزند و در اثر فشار خرماها بر روی همدیگر شیره آن از منافذ حصیر خارج می‌شود.

شیره تولیدی به روش سنتی دارای معایبی است که عبارتند از:

- عدم رعایت اصول بهداشتی در تولید و بسته بندی

- نامناسب و تیره رنگ بودن محصول تولیدی

- پایین بودن راندمان تولید

- پایین بودن غلظت شیره خرما

- مناسب نبودن طعم شیره به علت وجود املاح معدنی ناخواسته در آن

- پایین بودن درصد قند شیره به علت تجزیه قندهای محتوی خرما در حین حرارت دادن شیره

 خواص شیره خرما , خواص ارده و شیره
تعاریف:

بریکس: عبارت است از مقدار ماده خشک موجود در صد گرم محلول.

شیره خرما: عبارت است از مایع غلیظ دارای بریکس حداقل 67 درصد که در نتیجه استخراج کلیه مواد محلول موجود در خرما از طریق عملیات مختلف به دست می‌آید.

شیره خرما
خواص غذایی:

بهترین نوع مصرف شیره که برای همه‌ی مزاج‌ها مناسب می‌باشد، این است که شیره را با سرکه بجوشانید و محصول نهایی را که «سرکه شیره» نام دارد با کاهو بخورید و نهایت لذت را از خوردن این معجون ببرید. سرکه شیره هم خاصیت سرکه (طبیعت سرد) و هم طبیعت شیره (طبیعت گرم) را دارد. شیره خرما تسکین دهنده‌ی دردهای روماتیسمی و امراض شریانی وریدی است.

اسیدیته:

اسیدیته‌ی شیره‌ی خرما در حدود مجاز 3/1 - 5/0 درصد اسیدیته بر حسب اسید استیک می‌باشد.

رنگ:

رنگ شیره خرما باید شفاف بوده و تحت شرایط طبیعی و سالم به دست آمده باشد.

PH:

میزان PH شیره‌ی خرما باید در حدود مجاز 3/4 - 5/3 باشد.

مواد جامد محلول در آب:

میزان مواد جامد محلول در آب (بریکس) در شیره خرما باید در حدود مجاز 73-67  درصد باشد.

خاکستر:

میزان خاکستر در شیره خرما باید حداکثر 5/1 درصد باشد.

قند:

قندهای احیا کننده:

میزان قندهای احیا کننده موجود در شیره خرما باید حداقل 58 درصد باشد.

قند غیر احیا:

میزان قند غیر احیا بر حسب ساکاروز موجود در شیره خرما باید حداکثر 4‌درصد بوده و نسبت فروکتوز به گلوکز در فرآورده باید حداقل 7/0 باشد.

طعم و بو:

شیره خرما باید طعم و بوی طبیعی داشته باشد و عاری از هر گونه طعم و بوی حاصل از سوختگی، تخمیر، ترشیدگی و کپک‌زدگی باشد.

مواد خارجی:

فرآورده باید فاقد بقایای گیاهی مانند برگ، ساقه، پوست میوه و همچنین فاقد هرگونه آفت زنده و مرده و یا آثار بقایای آن‌ها مانند تخم، لارو، شفیره و ذرات شن و خاک باشد.

آلاینده‌های فلزی:

آلاینده‌های فلزی در فرآورده نباید از حد تعیین شده در حد استاندارد، تجاوز نمایند.

مواد نگه‌دارنده:

استفاده از هر نوع مواد افزودنی به استثنای اسید سیتریک در شیره خرما غیرمجاز می‌باشد.

مقاومت در برابر شکرک زدگی:

شیره خرما در دمای 4 درجه سانتی‌گراد در مقابل شکرک زدگی باید حداقل 48 ساعت مقاومت نماید.

نشانه گذاری:

بر روی برچسب بسته‌بندی این فرآورده موارد زیر باید به طور خوانا و به زبان فارسی نوشته شده باشند:

نام محصول، نام و نشانی تولید کننده، ذکر مواد متشکله به کار رفته، شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی، شماره سری ساخت، تاریخ تولید و انقضای مصرف، وزن خالص، ساخت جمهوری اسلامی ایران، شرایط نگهداری و میزان بریکس.

بسته بندی:

این فرآورده می‌تواند در شیشه، قوطی و انواع بسته‌بندی‌های مواد خوراکی در ظرف شکل داده شده از مواد پلیمری و ورقه‌های آلومینیومی مطابق استاندارد مربوطه بسته‌بندی شود.

 
موارد احتیاط:

* شیره خرما به دلیل داشتن مواد قندی طبیعی برای بیماران دیابتی ضرر کمتری دارد، ولی مصرف آن به این بیماران توصیه نمی‌شود.

* مصرف مخلوط شیره و ارده که هر دو طبیعت گرم دارند، برای گرم مزاج‌ها موجب غلیظ شدن صفرای‌شان شده و نتیجه آن جوش زدن در صورت و بدن‌شان است که راه درمان آن هم خوردن میوه‌های تازه با طبیعت سرد است.

* و حواس‌تان باشد که این ماده به غیر از انرژی زا بودن، درصد بالایی کالری هم دارد و اگر شما فرد کم تحرکی هستید که روزانه بیش از 20 دقیقه پیاده روی منظم ندارید یا ورزش نمی‌کنید، بدانید که با خوردن این ماده مغذی، حتماً چاقی و عوارض آن انتظارتان را می‌کشد.
بستنی با خرما

 خواص شیره خرما , خواص ارده و شیره

جایگزینی شیره خرما به جای شکر در بستنی

بر اساس یافته‌های یک پایان‌نامه جایگزینی شیره خرما به جای شکر مشکلات قندی ناشی از مصرف بستنی را برطرف می‌کند.

یافته‌های یک پایان نامه نشان می‌دهد جایگزینی شیره خرما به جای شکر در بستنی نرم از مشکلات ناشی از مصرف ساکارز به ویژه در دیابتی‌ها پیشگیری می‌کند.

مهندس اشرف گوهری اردبیلی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در پایان نامه خود با عنوان «بررسی تأثیر جایگزینی شکر با شیره خرما بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی بستنی نرم» آورده است: در این پژوهش جایگزین کردن شکر با شیره خرما و نسبت 25 درصد،50 درصد و 100 درصد انجام شد و ویژگی‌های مختلف فیزیکی و شیمیایی و حسی مورد مطالعه قرار گرفت.

نتایج در این پژوهش نشان داد که جایگزینی شکر با شیره خرما تأثیر معنی داری بر ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی و حسی بستنی دارد.

یافته‌های این پایان نشان می‌دهد: این جایگزینی باعث کاهش نقطه انجماد بستنی شده و تأثیر جایگزینی بر مقاومت به ذوب نیز معنی‌دار بوده است.

مؤلف این پایان نامه که با راهنمایی استاد محمد باقر اردبیلی در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شده است آورده است: استفاده از خرما و مشتقات قندی آن به عنوان منبع قندی طبیعی با ارزش تغذیه بسیار بالا در انواع محصولات است.

مصرف مخلوط شیره و ارده که هر دو طبیعت گرم دارند، برای گرم مزاج‌ها موجب غلیظ شدن صفرای‌شان شده و نتیجه آن جوش زدن در صورت و بدن‌شان است که راه درمان آن هم خوردن میوه‌های تازه با طبیعت سرد است .

این پایان نامه با تشریح دیگر خواص جایگزینی شکر با شیره خرما افزوده است: چروکیدگی یکی از عیب‌های بستنی است که در اثر عدم ثبات سیستم کف ایجاد می‌شود که با توجه به اینکه ثبات کف تحت تأثیر ویسکوزیته قرار می‌گیرد و با توجه به نتایج حاصل در این پژوهش تأثیر جایگزینی شکر با شیره خرما بر ویسکوزیته، بررسی این موضوع از لحاظ صنعتی جالب است.

نتایج این پایان نامه نشان می‌دهد: با توجه به تأثیر نوع قندها بر ویسکوزیته فاز غیر منجمد در بستنی که کریستالیزاسیون و رشد کریستال‌های یخ طی چرخه ذوب و انجماد هنگام حمل و نقل و نگهداری تحت تأثیر قرار می‌دهد برای شوک حرارتی و کیفیت محصول طی زمان ماندگاری پیشنهاد می‌شود.

همچنین در این پایان نامه به مضرات شکر در بستنی اشاره شده و آمده است: با تمام فوایدی که ساکارز به عنوان یک شیرین کننده طبیعی با ویژگی‌های عملکردی ممتاز دارد و به دلیل ارتباط با برخی مشکلات سلامتی نظیر فشار خون، بیماری‌های قلبی، فساد دندان و چاقی، افزایش سطح گلوکز و انسولین خون به ویژه برای دیابتی‌ها مضر است.

این پایان نامه می‌افزاید: به دلیل مسائل اقتصادی و تکنولوژیک پژوهش‌هایی جهت جایگزینی مناسب شکر با سایر ترکیبات در حال انجام است.

در این پایان نامه درباره تست مقبولیت طعم‌های مختلف بستنی نیز آمده است : استفاده از طعم دهنده‌های مختلف در جهت بهبود و افزایش پذیرش کلی نمونه رد شده صورت گرفته نشان داد که طعم زعفرانی بهترین نمونه از نظر داوران بوده و طعم دارچین کم‌ترین امتیاز را کسب کرد.

 منبع : tebyan